nedeľa 5. augusta 2012

DANUBIANA, 29. 07. 2012 :-)

Ani som nevedela, že nejaká galéria - múzeum Danubiana existuje, a to je sprístupnená verejnosti od 9. septembra roku 2000. Je to jedno z najmladších európskych múzeí moderného umenia. Nachádza sa na rozhraní troch susediacich krajín: Slovenska, Rakúska a Maďarska. Interiér dopĺňa aj Art Shop a útulná kaviareň. Okolitý park s rozlohou 8 tis.m2 prezentuje sochárske diela slovenských a svetových autorov nielen v interiéri, ale aj priamo v prírode.


A keďže Terezka a Lucka (spolužiačky) študujú na Strednej škole dizajnu bolo rozhodnuté, že sa sem vyberieme. Do Danubiany môžete prisť autom, autobusom, ale aj loďou. My sme sa rozhodli aj pre spiatočnú cestu loďou z prístavu. Počasie nám krásne prialo :)








Ten zub mi pripomenul horor SAW...


Zvláštna, no veľmi zaujímavá "socha" :)









Cesta loďou do Danubiany trvala niečo cez polhodinu a späť to bolo 90 minút. Cestou naspäť nás zastihol riadny dážď, no pokiaľ sme zakotvili v prístave, utíchol. A tak sme sa rýchlo presunuli do KC Dunaj na naše obľúbené IhrYsko, kde nás už čakali naši priatelia: Tánička, Michal, Kika a Lukáš :-)




Bolo riadne dusno, ale nás to neodradilo od žiadnej hry. Vybrali sme si iné ako MINULE   :-)))


Pri prvej bolo treba rýchlo uchytiť jeden z predmetov, ktorý sa na karte nachádzal (aj farba sa musela zhodovať) alebo predmet, ktorý sa na karte vôbec nenachádzal (a farba musela byť tiež odlišná). Občas s dlhším romýšľaním - zaváhaním, ale pobavili sme sa.


Pri druhej hre sme sa všetci zahrali na inšpektora Colomba či Agathu Christie :-)  Hráč z karty prečítal príbeh vraždy a my ostatní sme hádali, prečo sa tak stalo. Veľmi zaujímavé prípady...


Tretia hra bola podľa mňa naj. V Timeline bolo treba správne odhadnúť na časovej línii, ktorú sme si kartičkami vytvorili, rok kedy bol napr. vynájdený penicilín (1928), písací stroj (1873), počítačová myš (1968), čípová karta (1974) či podprsenka (1859) alebo ladička (1711). No bolo toho viac a bolo to veľmi zaujímavé. Deti to zaujalo - bavilo, takže túto hru určite zopakujeme najbližšie na IhrYsku.




Dievčatá, priatelia, krásny deň sme spolu strávili :-)))





































































































































































Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára