Focaccia je úžasná aj v tom, že je variabilná, pripravíte si ju s tým čo máte radi. Moja Terka má najradšej so sušenými paradajkami a čiernymi olivami a ja s paradajkami alebo úplne "čistú" iba s bylinkami.
Cesto pripravujem podľa ITALA a doporučujem aj Vám ho vyskúšať. Pri miesení cesta treba počítať aj s múkou na podsypávanie :)
Časť som si posypala parmezánom (mliečny produkt živočíšneho pôvodu, ktorého sa vzdať zatiaľ nechcem) :-)
Zo začiatku som používala hladkú múku, teraz používam iba špaldovú. Túto focacciu som mixla 350g špaldovej múky a 150g špaldovej múky celozrnnej. Chuťovo je to samozrejme iné ako z hladkej múky, ale vôbec nie zlé! Je to zdravšie a naozaj výborné. Celkovo pri pečení zameňte hladkú múku za špaldovú. Tá je výzorovo aj chuťovo na nepoznanie od hladkej (môžete "oklamať" rodinku). No keď pridáte aj celozrnnú, farbou je tmavšia.
Bez paradajok, iba s čiernymi olivami a bylinkami.
Focacciu môžete pripraviť len tak na olovrant či návšteve. A určite zabodujete! Príprava je jednoduchá a rýchla.
Dobrú chuť :-)
Teraz je tusim focacciove obdobie :) Kde sa pozriem tam je focaccia a aj ja som ju cez vikend piekla :) Pekne su tie tvoje.
OdpovedaťOdstrániťMiška, ďakujem :) Ako som už napísala, focacciu milujeme a pečiem ju dosť často :-)
Odstrániťnádhera! :-)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem :-)))
Odstrániťtie su ale laaaaakaveeee..hned by som sa zahryzla do takej vonavej chrumkavej focaccie :)
OdpovedaťOdstrániťTo vypadá báječně!
OdpovedaťOdstrániťRovnako robím focacciu aj pizzu podľa Emanuela. A to mi doteraz muž tvrdil, že pizza sa doma urobiť dobrá nedá. Ha! Inú by si už ani nedal :-)
OdpovedaťOdstrániťKatka, ďakujem za tip, vyskúšam :)
OdstrániťIf you desire to improve your knowledge only keep visiting this site and be updated with the most recent
OdpovedaťOdstrániťgossip posted here.
Feel free to visit my site - quest protein bars