Jahody a rebarbora = úžasná kombinácia. Jedno vyzdvihuje druhé a zároveň nepotláča chuť navzájom. U mňa je to väčšinou tak, že prídem do obchodu, čo sa mi "páči" kúpim a vtedy sa vlastne rozhodujem čo navarím (varím podľa toho čo v obchode majú). A tak to bolo aj teraz. Rebarbora bola veľmi pekná, neváhala som. Jahody nemali, tie som kúpila na druhý deň ráno u nás v stánku, kde majú vždy krásnu a najmä voňavú zeleninu a ovocie.
Nachystala som si: 250g jahôd nakrájaných na štvrťky, 200g cukru (použila som muscovado), 200g nakrájanej rebarbory (tentokrát som ju neočistila, iba riadne umyla), 3 vajcia, 80g detskej krupice, 150g polohrubej múky, 100ml kyslej smotany, 120g masla, 1 kypriaci prášok do pečiva.
Do nádoby dáme smotanu, na ňu cukor, roztopené vychladnuté maslo, vajcia, krupicu, soľ a vyšľaháme. Potom vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom...
...a nakoniec vmiešame jahody s rebarborou. Ja som dala cesto aj do košíčkov, aj do muffinovej formy. Naplníme tak do 2/3 a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 20-25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a servírujeme.
Dobrú chuť :-)
vyzeraju vyborne, urcite boli fajne stavnate :-) a ta posledna fotka.. mnaaam
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, áno, šťavnaté, výborná kombinácia :)
Odstrániť