Dnešná večera sa mi, pri všetkej skromnosti, naozaj vydarila. Sójovú smotanu na varenie odporúčam vyskúšať, je lahodná, jemná a hustá. Len mi je ľúto, že ju dostať kúpiť iba v dvoch obchodoch (o ďaľších neviem).
300g nakrájaných šampiňónov orestujeme na troche olivového oleja, pridáme jednu sójovú smotanu na varenie Provamel 250ml a necháme chvíľu zredukovať. Podľa seba dochutíme soľou, korením č.ml. alebo vegetou (ja používam Vitanu vegetu natur).
Ryžu varila - pripravila Terezka (vie pripraviť naozaj výbornú ryžu), tentokrát parboiled (väčšinou doma máme jasmínovú alebo basmati).
Ja som si uvarenú ryžu zmiešala s petržlenovou vňaťou.
Údené tofu nakrájame a opečieme na suchej panvici.
Podávame so šalátom.
Terke veeeľmi chutilo, vravela, že by to zjedla aj bez tofu, iba šampiňóny a ryžu. Nabudúce uvarím viac ;-) Ja som si tiež naložila dvakrát.
Dobrú chuť :-)
aj ja by som si nalozila dva krat :) ale bez ryze, len s tofu a omackou .-) mnam!
OdpovedaťOdstrániťBy sme sa všetky podelili ;-)
Odstrániťvýborne to vyzerá! :-)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, Ivetka. Aj to tak chutilo :)
Odstrániťto verím že chutilo, lebo kde sú šampiňóny alebo hliva, to je moje naj jedlo! :-))
Odstrániť