pondelok 4. júna 2012

Tofu so šampiňónovou omáčkou :-)

Dnešná večera sa mi, pri všetkej skromnosti, naozaj vydarila. Sójovú smotanu na varenie odporúčam vyskúšať, je lahodná, jemná a hustá. Len mi je ľúto, že ju dostať kúpiť iba v dvoch obchodoch (o ďaľších neviem).


300g nakrájaných šampiňónov orestujeme na troche olivového oleja, pridáme jednu sójovú smotanu na varenie Provamel 250ml a necháme chvíľu zredukovať. Podľa seba dochutíme soľou, korením č.ml. alebo vegetou (ja používam Vitanu vegetu natur).

Ryžu varila - pripravila Terezka (vie pripraviť naozaj výbornú ryžu), tentokrát parboiled (väčšinou doma máme jasmínovú alebo basmati).

Ja som si uvarenú ryžu zmiešala s petržlenovou vňaťou.

Údené tofu nakrájame a opečieme na suchej panvici.

Podávame so šalátom.

Terke veeeľmi chutilo, vravela, že by to zjedla aj bez tofu, iba šampiňóny a ryžu. Nabudúce uvarím viac ;-) Ja som si tiež naložila dvakrát.

Dobrú chuť :-)











































5 komentárov:

  1. aj ja by som si nalozila dva krat :) ale bez ryze, len s tofu a omackou .-) mnam!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Odpovede
    1. Ďakujem, Ivetka. Aj to tak chutilo :)

      Odstrániť
    2. to verím že chutilo, lebo kde sú šampiňóny alebo hliva, to je moje naj jedlo! :-))

      Odstrániť