Spotrebovala som:
120g čerstvého špenátu
5 strúčikov cesnaku
soľ, korenie č.ml.
100ml smotany na varenie
150ml smotany na šľahanie
2PL smotany kyslej
3 vajcia
lístkové cesto (som mala čerstvý vyvaľkaný plát)
Špenát som umyla, osušila. 2 strúčiky cesnaku som opiekla na olivovom oleji a ďaľšie pretlačila cez lis. Pridala som špenát, pretlačený cesnak a chvíľu "osmahla", nechala vychladnúť. V mise som zmiešala smotany, vajcia, soľ, korenie.
Koláčovú formu som "vystlala" lístkovým cestom, uložila naň vychladnutý špenát s cesnakom, zaliala zmesou. Zo zvyšku cesta som vykrojila kvetinky a uložila na koláč, ktorý som dala piecť do vyhriatej rúry na 180°C 40 minút. Môžeme servírovať teplý či studený.
Dobrú chuť :-)
tiež rada robievam takéto koláče, aj tvoj vyzerá krásne :-)
OdpovedaťOdstrániť:-) hodil by sa mi tam ešte strúhaný syr, aj údený by mohol byť ;-)
OdstrániťJááj, Zuzka, samé dobrotky. Len tie kombinácie pre mňa nie sú...musím niečo vymyslieť :-)
OdpovedaťOdstrániťMartinka, kombinácie čoho? :)
Odstrániť