nedeľa 3. júna 2012

Focaccia so sušenými paradajkami a čiernymi olivami :-)

Pre veľký úspech som dnes focacciu piekla dvakrát: ráno na raňajky a podvečer na večeru. Tento taliansky chlebík nám preveľmi chutí a dá sa obmieňať aj s "posypom" či "plnkami". Nabudúce upečiem s bazalkou a cherry paradajkami :)

Doteraz som upiekla tieto:
http://laskanatanieri.blogspot.sk/2012/04/focaccia-farcita-plneny-taliansky.html
http://www.laskanatanieri.blogspot.sk/2012/05/focaccia.html



Olivy aj paradajky som dala aj dovnútra cesta, aj navrch.


Na cesto potrebujete: 500g hladkej múky, 400ml teplej vody, 1/2 kocky droždia, soľ, olivový olej na potretie. Vymiesime cesto a necháme aspoň 30 minút kysnúť. Rozdelíme na polovicu, "rozťapkáme" olejovými rukami na plech s papierom na pečenie a "plníme" napr. čiernymi olivami a sušenými paradajkami, môžeme pridať aj tymián. Na jednu časť som posypala parmezán.


Pečieme vo vyhriatej rúre na 220-250°C 10-15 minút. Necháme vychadnúť a servírujeme. Podľa mňa je chlieb "chutnejší" ak ho nenakrájame, ale vždy si sústo odtrhujeme ;-)

Dobrú chuť :-)




































































3 komentáre:

  1. ano, aj ja by som si odtrhla .-) susene paradajky su straaaasne dobre :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Táni, minula som posledné :( , ale už som si objednala na zajtra :-)

      Odstrániť
  2. I'm curious to find out what blog system you're
    using? I'm experiencing some small security problems with my latest blog and I'd
    like to find something more safeguarded. Do you have any suggestions?


    Here is my website :: quest bars

    OdpovedaťOdstrániť