Doteraz som upiekla tieto:
http://laskanatanieri.blogspot.sk/2012/04/focaccia-farcita-plneny-taliansky.html
http://www.laskanatanieri.blogspot.sk/2012/05/focaccia.html
Olivy aj paradajky som dala aj dovnútra cesta, aj navrch.
Na cesto potrebujete: 500g hladkej múky, 400ml teplej vody, 1/2 kocky droždia, soľ, olivový olej na potretie. Vymiesime cesto a necháme aspoň 30 minút kysnúť. Rozdelíme na polovicu, "rozťapkáme" olejovými rukami na plech s papierom na pečenie a "plníme" napr. čiernymi olivami a sušenými paradajkami, môžeme pridať aj tymián. Na jednu časť som posypala parmezán.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 220-250°C 10-15 minút. Necháme vychadnúť a servírujeme. Podľa mňa je chlieb "chutnejší" ak ho nenakrájame, ale vždy si sústo odtrhujeme ;-)
Dobrú chuť :-)
ano, aj ja by som si odtrhla .-) susene paradajky su straaaasne dobre :)
OdpovedaťOdstrániťTáni, minula som posledné :( , ale už som si objednala na zajtra :-)
OdstrániťI'm curious to find out what blog system you're
OdpovedaťOdstrániťusing? I'm experiencing some small security problems with my latest blog and I'd
like to find something more safeguarded. Do you have any suggestions?
Here is my website :: quest bars