S dcérou máme najradšej pečenú zeleninu. Už od marhuľových slávností mala Terka chuť na pečené zemiaky, tak som jej dnes ulahodila, teda nám obidvom.
Malé zemiaky v šupke som umyla, predvarila a dala piecť spolu s mladou cviklou s olivovým olejom do vyhriatej rúry na 200°C. Zemiaky som posypala bylinkovou soľou s kvetmi. Asi po polhodinke som pridala konce baklažánu a cukety, ktoré mi ostali pri krájaní zeleniny na ratatouille. Posypala som čerstvým rozmarínom a dala ešte do rúry piecť.
Kým sa piekla zelenina so zemiakmi, dala som variť kukuricu z maminej záhrady, ktorú nám otec ráno priniesol. Stačila chvíľa :)
Prichystala som na tanier šalátové obloženie: mladé listy z cvikly (zo záhrady mojej krstnej v Záhorskej Bystrici, kde som si ich včera natrhala), rukola, pokvapkala tekvicovým olejom a limetkovou šťavou.
Zvyšnú kukuricu si zobrala Terka von.
Dobrú chuť :-)
Minulý týždeň sme si piekli cviklu, mrkvu, petržlen s tymiánom, oreganom a rozmarínom. Mňam :)
Dnešné raňajky: nátierka ratatouille (čo nám zostalo Z , som rozmixovala, opiekla tmavú bagetku a natrela).
tak toto je naadhera!!!taketo papanicko milujem najsamviac :)
OdpovedaťOdstrániťperfektné!!! :-)
OdpovedaťOdstrániťMartinka, Ivetka, ďakujem. Zelenina je úplne super na rôzne spôsoby :-)
OdpovedaťOdstrániťSkvelá letná papanica Zuzi, ja som dnes prvýkrát toto leto jedla varenú mladú kukuricu. Bože to je dobrota!! :))) U Teba by som sa vedela najesť ;)
OdpovedaťOdstrániťEli, áno, kukurica varená je dobrotka, sme si "pošmákli" :)
OdstrániťZuzka, vyzera to krasne! ako vzdy... a mnamkovo, ta cvikla je prekrasna priam :-)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, Táni, práve pred chvíľkou som dochrúmala cviklu, je to lahôdka ;-)
OdstrániťJednoduché,chutné...to mam taky moc ráda...:)))
OdpovedaťOdstrániťSúhlasím, ja mám rada prevažne tiež jednoduché jedlá, ďakujem :)
Odstrániť