Ešte v apríli som sa zúčastnila veľkonočnej SÚŤAŽE s týmto BARÁNKOM a stala som sa jednou z výhercov :-)))))
Výhra bola skvelá: 2 poukazy na kurz varenia v Chefparade.
Najprv mi naša lektorka Henrieta Peškovičová odovzdala kuchársku knihu Vojta Artza, ktorú som vyhrala S TÝMTO veľkonočným fotoreceptom :) Ďakujem.
S Táňou sme si vybrali kurz sezónneho varenia: špargľa a rebarbora v utorok 26.6. Zostavené menu ma veľmi oslovilo.
Pri varení sme používali najmä tieto suroviny: zelenú a bielu špargľu, rebarboru, jahody, zázvor, vajcia, kokosové mlieko, estragón a veeeľa ďaľších.....
Prvá úloha, ktorú sme dostali, bola pripraviť ghee. Vôbec sa mi nepodarilo, mierne prihorelo :(
Budem ho musieť niekedy doma vyskúšať urobiť ;-) Táňa mala druhý pokus, ktorý dopadol ako môj a tak sme bernskú omáčku pripravili bez neho a bola vynikajúca - najlepšia :)
Tánička miešala a skvele namiešala. Omáčku sme použili na pečenú dobrotku: špargľa obalená prosciuttom, pečená na hruške a poliata javorovým sirupom.
Skvelá dobrotka, mňaaaaam :)))
A už sa nám varila polievka: brokolica, zelená špargľa a šošovica.
Heňa polievku rozmixovala...
...naaranžovala...
...a išli sme jesť naše prvé "diela" :)))
Dobrú chuť :-)
Zatiaľ, čo sa piekol "kiš", ktorý pripravila Heňa, sme sa venovali dezertu.
Rebarborové "čatní" s jahodami...
...šľahanie bielok...
Heňa nám pripravila aj lahodný osviežujúci nápoj: rebarborové "čatní" s kokosovým mliekom a bazalkou.
Na Zdravie :-)
Ešte drobné úpravy a špargľový slaný koláč je hotový :)))
A ešte niekoľko záberov :)
Bolo nám skvele a tešíme sa na ďaľšie kurzy varenia :-)))
Všetky recepty patria HENRIETE PEŠKOVIČOVEJ
Zuzka moja, veru, dobre nam bolo :-) Kedze si neskor pridala prispevok, aspon som si opat zaspominala a hned som vyhladla :-))) To ghee mi nakoniec vobec nevadilo, kedze ako aj ty pises, podarila sa nam skvela omacka! :-)
OdpovedaťOdstrániť:-)))))
OdstrániťDievčatá, ste úžasné! Zuzka, gratulujem, fakt krásna a lákavá výhra! :-)...fotky hovoria za všetko :-)
OdpovedaťOdstrániťIvetka, ďakujeme :-)))
Odstrániť