Budeme potrebovať:
400g masla
850g kuracej pečene
čerstvý tymián
1/4 KL nastrúhaného muškatového orecha
3 KL horčičných semienok
4 strúčiky cesnaku
soľ, mleté čierne korenie
Na panvici roztopíme 25g masla.
Tymián umyjeme a necháme na kuchynskej utierke osušiť.
Nastrúhame si 1/4 KL muškátového orecha
V mažiari si "roztlčieme" horčičné semená, pretlačíme cesnak.
Do výpeku dáma rozpustiť 350g masla.
Pridáme polovicu z pripraveného muškátového orecha, "horčice" a pretlačeného cesnaku.
Pečeň dáme do mixéra, pridáme zvyšok ingrediencií, lístočky tymiánu a roztopené maslo. Vymixujeme.
Nádobu vystelieme potravinárskou fóliou, vylejeme do nej vymixovanú zmes a urovnáme.
Navrch poukladáme vetvičky tymiánu.
Zalejeme zvyšným roztopeným maslom.
Zabalíme a dáme do chladničky stuhnúť.
Podávame napr. s brusnicovým "džemom".
Dobrú chuť :-)
Zuzi, ta paštéta vyzerá úžasne!
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, Táni, s babami sme sa v robote olizovali, naozaj všetky ingrediencie sadli ako ... Dnes sme ju ešte raňajkovali, k tomu som zohriala v rúre tie rohlíčky, mňam. A rozprávali sme sa, že kto má rád si môže do nej pridať brusnice či posekané mandle :-))) V pôvodnom recepte je uvedené 12 PL brandy, ale to som nedala. Po pravde si to s ním ani neviem predstaviť... (ale môže byť fajn)
OdpovedaťOdstrániť