Uvaríme si cestoviny podľa chuti. V panvici rozpustíme 60g masla, pridáme 50g parmezánu, 1,5dl smotany na šľahanie a za stáleho miešania necháme zovrieť. Znížime teplotu a omáčku miešame, kým nezhustne. Ochutíme ju petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Omáčku nalejeme na cestoviny a dobre pretrasieme, aby sa ňou cestoviny obalili. Môžeme ozdobiť čerstvými bylinkami, napr. bazalkou.
Cestoviny podľa dcéry sme vymysleli spolu. Mala chuť na orechy a ja som jej poradila, nech si ich v panvici opraží a potom na tanieri k cestovinám pridá nakrájaný ľadový šalát na studeno. Takže: na tanier naservírujeme uvarené cestoviny, jemne pokvapkáme olejom z vlašských orechov, posypeme opraženými vlašskými orechami a navrch nasypeme ľadový šalát, premiešame a môžeme konzumovať.
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára