https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=368515029861826&set=o.135912596455405&type=3&theater
5 žĺtok vyšľaháme s 250g cukru, postupne pridávame a prešľahávame 125ml oleja, 125ml teplej vody, 250g preosiatej polohrubej múky a 1/2 bal. kypriaceho prášku do perníka. Zmes vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C asi 30 minút.
Po upečení polovicu koláča natrieme marhuľovým džemom (ja si ho zvyknem v kastróliku nahriať aj s trochou teplej vody).
Na džemovú stranu vylejeme čokoládovú polevu (horká čokoláda s trochou cery) a posypeme strúhanými vlašskými orechami. Rebarborovú časť posypeme jemne práškovým cukrom.
S týmto plechom koláčov som sa vybrala na trh na Žilinskú :-)
Dobrú chuť :-)
Keď sme s rodičmi odchádzali, súťažiace sme boli dve ;-)
to je super Zuzi, ze si sa zucastnila, skoda, ze to bolo take komorne, a nebolo viac sutaziacich, ci predavajucich, ale vyborny napad .-)
OdpovedaťOdstrániťAle áno, výborný nápad, len málo ľudí o tom vedelo, ale... "prišlých" bolo celkom dosť (kým sme odišli, sa zbiehali, ochutnávali, kupovali)...
OdpovedaťOdstrániť