http://luciedvorakova.blogspot.com/2012/05/domaci-housky-podle-dity-p.html = tieto krásne pletienky ma inšpirovali k tomu, aby som si ich aj ja napiekla. No recept som si "musela" pozmenila.
Budeme potrebovať:
500g hladkej múky
1/2 kocky droždia
1PL soli
cukor na kvások
3PL olivového oleja
250ml ryžového mlieka
3PL ryžovej smotany na varenie
Mlieko ohrejeme, nadrobíme do neho droždie, pridáme cukor a kvások necháme chvíľu stáť. Do misy si preosejeme múku, pridáme soľ, olej, ohriatu smotanu a kvások. Premiešame a vymiesime cesto.
Cesto necháme odpočívať - kysnúť 1 hodinu, rozdelíme na 12 dielov, ktoré "vyšúľame" a pletieme pletienky.
Pletienky necháme polhodinu ešte odpočívať, môžeme potrieť vajíčkom a posypať semienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15 minút.
Dobrú chuť :-)
Moje raňajky dnes (pletienku som naplnila mozzarellou, paradajkami, rukolou a poliala olivovým olejom) :-)
Krásné houstičky,a velmi chutná náplň, moc pěkný blog :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujeeeeeeem :-)))
OdpovedaťOdstrániťwau, tie sú nádherné, ako maľované :-)
OdpovedaťOdstrániťAj boli chuťovo veľmi dobré, ešte na druhý deň, na tretí boli už suchšie. Neviem, či z toho ryžového mlieka..., ale skúsim ich upiecť aj z mlieka kravského :) Ale keď ja napečiem pečivo či chlieb, vždy len toľko, aby sme to čerstvé poprípade na druhý deň zjedli.
Odstrániťja som z ryžového mlieka a smotany ešte neskúšala, ale tvoj recept sa mi páči :-) A domáce pečivko je naj! :-)
OdstrániťKeďže je moja dcéra vegánka, tak používam iné druhy mliek či mliečnych výrobkov ako kravské (pokiaľ varím aj pre ňu).
Odstrániťrozumiem :-)
Odstrániťvyzerajú krásne a tá náplň-mozarela, rukola, paradajka, to by som si určite dala aj ja :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, dnes ich vyskúšam na nie vegánsky spôsob :)
Odstrániť