Nátierku som podávala na doma upečenej bagete :-) Recept nájdete tu:
http://www.laskanatanieri.blogspot.com/2012/04/domace-rohliky-recept-mam-od-tani.html alebo
http://laskanatanieri.blogspot.com/2012/04/domace-rohliky-po-druhe-ked-som-robila.html
Štvrtú časť som dala do dlhej formy a aj v takejto podobe, výsledok mňam :-)
Na nátierku potrebujeme: 80g zeleru, 50g jablka, 80g bieleho jogurtu, 8 trojuholníčkov taveného syra, soľ, 1/2KL horčice a 20g citrónu. Nastrúhaný zeler s nastrúhaným jablkom pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nám nezhnedli a premiešame. V nádobe vyšľaháme syr s jogurtom, pridáme horčicu, soľ a zeler s jablkami. Pred podávaním necháme zachladiť v chladničke.
Dobrú chuť :-)
tato pomazanka nema chybu !!! pacilo sa mi ze mnozstva su presne odvazene, dodrzal som recept a je vynikajuci ;-) horcicu som pouzil kremzsku a dal som 1KL nie 1/2KL a je to vynikajuuce ;-)
OdpovedaťOdstrániťna internete je vela receptov aj s majonezou a cesnakom tie som zatial neskusal ale toto je presne taka lahka jarna pomazanka aku som hladal. DAKUJEM! Pali
Pali, ďakujem, som rada, že chutila a vydarila sa :-) To vždy poteší. Je to "škôlkárska" nátierka z naších aktuálnych používaných noriem. V minulosti sme robili ešte jednu zelerovú nátierku a tá pozostávala z nastrúhaného zeleru, kyslej smotany a strúhaného eidamu. Tiež veľmi výborná (žiaľ tie normy sa už nepoužívajú)
Odstrániť