Rozhodla som sa, že si urobím špargľový krém podľa receptu, ktorý som získala na Dňoch špargle
http://laskanatanieri.blogspot.com/2012/05/dni-spargle-v-bratislave-10-12052012.html
Veľmi mi chutil, bol priam dokonalý. Keďže som ho varila iba pre seba, pripravila som ho z 1/2 dávky.
500g bielej špargle umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Spolu s jednou nakrájanou cibuľou orestujeme, zalejeme 1dl bieleho vína, 2,5dl zeleninového vývaru a necháme asi 15 minút variť. Potom spolu zmixujeme (nemám až tak výkonný ponorný mixér, ale kúsky špargle mi v kréme vôbec neprekážali, práve naopak), pridáme 250ml smotany na šľahanie 33% a krém je hotový :)
Môžeme podávať napr. s krutónmi, ale aj so syrovými zapekanými jednohubkami.
Dobrú chuť :-)
Vyskúšame, uvidíme! :-)
OdpovedaťOdstrániťBudem rada, ak dáte vedieť, či chutil. Ja ho pripravujem viac menej pravidelne, veľmi nám chutí :-)
Odstrániť