pondelok 24. septembra 2012

Podersdorf a Neusiedl am See :-)

Do Podersdorfu sme išli v nedeľu 26. augusta a do Neusiedlu o týždeň neskôr v sobotu 1. septembra. Chystali sme sa sem už minulý rok, no v deň odchodu som zistila, že cestovné lístky som vyhodila, tak sme nešli nikam. Počasie bolo celkom fajn, mne nevadí ani slnko ani dážď a "vyzbrojená" gumáčikmi a pršiplášťom som predsa bola, takže žiaden "stres", úplná pohoda  :-DDD


V autobuse sme sa viezli iba my dve, samozrejme aj s pánom šoférom, do Neusiedlu nás išlo viac, vlastne ostatní vystúpili v Parndorfe, my sme v ceste pokračovali ďalej.




V Podersdorfe práve prebiehal triatlon, tak sme si to omrkli. Fúkalo riadne a pri videní ako nadšenci vstupujú do vody som malu veru husiu kožu. 



Poprechádzali sme sa po móle, po dedinke, v reštaurácii vypili kávu, čaj a tešili na návrat do Bratislavy, fúkalo teda dosť ;-)




Moderátor rozprával veľmi rýchlo, som rozumela každé tretie slovo :-D Videli sme aj naozaj škaredý pád na bycikli v zákrute, no a v cieli sa odovzdávali účastníkom medaily.



Keď sme vchádzali do Bratislavy, začalo poprchať. Túto fotografiu som sem dala zámerne. Niekedy zvyknem ruksak nosiť vpredu, teraz som ho prekryla pršiplášťom a pri úsmevných pohľadoch ľudí na mňa som si uvedomila, že si myslia, že som v očakávaní ;-) Mala som z toho aj radosť, pretože v "sychravý" deň som im vyčarila úsmev na tvári :-)))




Do Neusiedlu sa vyberiem opäť už len kvôli tomuto milému obchodíku a nezabudnem pribaliť "nabitú" kreditku ;-) Predávajú v ňom rôzne vykrajovátka, formy na pečenie, klasické aj silikónové, majú veľa "serepetičiek" (ako to ja nazývam) do kuchyne, ale aj do bytu. Pre tentokrát mi Terka vybrala halloweensku tekvičku :-)



Železné koníky ma upútali hneď z autobusu:)




Vystúpili sme v meste, tak sme k jazeru kráčali peši pomocou dažďových kvapiek. Galéria bola spríjemnením v neslnečnom dni.




Stromi obtiahnuté štrikovanými "pančuchami" dávali na známosť, že neďaleko sa nachádza obchodík hand made :)




Kvôli fotografiám nám bolo aj ľúto, že nie je slnečno, ale bolo fajn. Prevetrali sme sa, vymenili názory  ;-) , nakúpili a spokojné sme nastúpili na autobus domov :-D




Okrem vykrajovátka ďaľší skvelý úlovok. Doporučujem, výborné, žiaľ zatiaľ "nekupiteľné u nás na Slovensku.


V lete sa prídeme aj okúpať :-)












































































































































































































5 komentárov:

  1. Na Neusieku je super fajn, my sme tam pomerne často. Najmä vtedy, keď fučí. Toto veľké jazero je skvelou náhradou za pravý morský vlhký vzduch. Častokrát, keď sa k jazeru z diaľky blížime, cítime slanú vodu vo vzduchu. Odporúčam (ak sa tam viete dostať s nejakými kamošmi autom) aj opačnú severnú stranu – dedinku Breitenbrunn. Konajú sa tam kadejaké burčákové slávnosti, k vode a pláži sa ide dlhočiznou alejou z rákosia. Romantika - najkrajší čas v máji, keď sa liahnu malé húsence - vtedy možno stretnúť rodinky, čo prechádzajú cez cestu a chodníkom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katka, ďakujem za tip - Breitenbrunn, vyzistím možnosti ;-) Tie húseničky :-))) = príroda je mocná prekrásna "čarodejka"...

      Odstrániť
    2. Zuzka, myslela som húsence, húsatá - mladé od divých husí. V rákosí je na jar neskutočný život a džavot, kvakot a čo ja viem, čo ešte. Príroda je najväčšia čarodejka - absolútne dokonalá.

      Odstrániť
    3. :-DDD Tak takto nejako vznikajú "nedorozumenia" :-D

      Odstrániť
  2. Tam muselo být nádherně! :) Skvělé fotečky

    OdpovedaťOdstrániť