piatok 20. júla 2012

Podhájska, 19. 07. 2012 :-)

Moji rodičia nás (mňa a Terku) pozvali pred niekoľkými dňami do Podhájskej. Naposledy sme tam boli pred dvomi rokmi, tak sme sa tešili. Pridala sa k nám aj moja sesternica, teda otcova neter Ivetka.


Naši tam chodievajú viac menej "pravidelne" aj na dlhšie alebo tam mamina dovolenkuje spolu s Ivetkou. Tentokrát sme išli na otočku. Ráno tam a večer naspäť. A počasie nám veru prialo. Bolo prekrásne B-)




Z Bratislavy sme vyrazili rýchlikom o 6.37 hod. Vlastne mal meškanie asi 10 minút. Cesta do Podhájskej nám rýchlo ubehla, sme sa rozprávali a smiali. Cestou sme zaspomínali aj na Moniku - našu sesternicu - neterku, ktorá žije aj so svojou rodinou v Šali. Určite si ešte teraz cez leto musíme dať stretnutie! :) Kúpalisko otvárali o 9 hod., polhodinku sme si teda počkali.


S Terkou sme zatiaľ zistili, že pred areálom je malý bio obchodík, kde si môžete kúpiť snáď všetko. Mali tam aj zeleninové - sójové paštéty, ktoré sme si niesli my z Bratislavy v chladiacej taške. Okrem nich rôzne sójové výrobky, "suchý" potravinový tovar. Nabudúce si jedlo kúpime tam :) Inak sme mali so sebou pomarančový šalát s feniklom (riadne vychladený), avokádo premiešané s limetkovou šťavou, spomínané zeleninové paštéty, aj našu domácu ratatouille, ráno som piekla doma pečivo (ktoré kyslo v noci v chladničke), rukolu a listy mladej cvikly.




Areál kúpaliska je veľký s niekoľkými bazénmi od studenej až po "horúcu" vodu. Najchladnejšia mala, myslím, 16°C. No našli sa aj niekoľkí nadšenci, ktorí do nej s radosťou vliezli. My sme takú radosť nezdielali. 20°C voda bola pre nás ok. Ale išli sme aj do veľmi teplej. Bolo to príjemné zohriatie sa, keď vonku troška pofukoval vetrík.


Pobyt na kúpalisku sme (ja, mamina a tatino) mali spríjemnený aj návštevou u pani pedikérky.




V areáli si môžete kúpiť naozaj čokoľvek: od zeleniny, ovocia, rôznych druhov pečiva, až po oblečenie, domáce potreby, atď. Môžete sa dať vyfotografovať a na pamiatku si dať na počkanie vyrobiť napr. hrnček či tričko s Vašou potlačou.



Počas dňa sa cvičila aj zumba vo vode. Nepostrehla som v akých intervaloch, ale zumba nadšencov bolo veľaaaaaa. Tento šašo zumbuje pre deti a deti boli úplne skvelé a veľmi šikovné :-)))




Pár záberov vo vode...



Niekoľko záberov od Terky (a mala som čo robiť, aby som vybrala iba niekoľko)...


Na záver chcem povedať: čo sa jedla týka, v "bufetoch" je síce veľmi veľký výber, no zároveň je veľmi chabý :(  Myslím najmä na vegetariánov (hoci výber pre nich bol fajn), vegánov, celiatikov, rôzne alergie... Zarazilo ma tiež, že ľuďom je aj jedno v akom "kultúrnom prevedení" dostanú pokrm na tanier. Hlavne, že je ho veľa a za "rozumnú" cenu. Konkrétne myslím na segedín: asi 6 knedlí trčalo z veľkého taniera a segedín sa až lial z okrajov (vôbec nepreháňam). Nevadí mi, že ľudia konzumujú mäso či ťažké jedlá, vadí mi nekultúra stolovania.


Najprv sme si obehli všetku ponuku, aby sme vedeli, kde sa najeme a hľadali sme, samozrejme, aj niečo pre vegánov. Okrem príloh: hranoliek, ryže, zemiakov, nič nemali. Vlastne v jednom bufete mali grilovanú cuketu (no ochutnáme ju nabudúce). Terka povedala, že si dá hranolky. Tak som poprosila o jednu porciu. Slečna ich nabrala jednou naberačkou, potom ju vymenila za naberačku z mäsa. Hneď som reagovala, prečo mi hranolky naberá "mäsitou" naberačkou?, že si prosím ďaľšie. Išla do kuchyne, priniesla novú porciu a dala ich ohriať do mikrovlnky. Opäť som zareagovala: To nerobíte čerstvé hranolky? Nie. Ďakujem, neprosíme si. A odišli sme.

V ďaľšom bufete sme pozerali na ponuku, keď nás mladá slečna "vyrušila": Prajete si? Ďakujem, pozeráme sa. Máte niečo aj vegánske? A to je čo? Tak som vysvetlila, že nič živočíšneho pôvodu a išli sme pátrať ďalej.  Mala som aj chuť na vyprážaný syr (sa priznávam), ale napokon som si vybrala grécky šalát a hranolky (no v inom bufete). Slečnu som veľmi pekne poprosila, že na šalát si neprosím žiadny nálev (uistila ma, že dávajú naň iba olivový olej) a hranolky si prosíme vypražiť čerstvé (žiadne ohrievané v mikrovlnke). Bolo nám bez problémov vyhovené. Šalát sme si podelili (bolo ho dosť pre obidve) a naše brušká boli spokojné.


Terka sa "posilnila" aj varenou kukuricou a kúpili sme si tri 0,5l poháre očisteného oranžového melónu, ktorý bol uchovávaný v chladničke. Voňal a bol sladučký. Jeden pohár stál 1 Euro a vzhľadom k tomu, že bol očistený, t.z., že som platila za čistú váhu, bolo to super.


Asi teda vlastne určite na všetkých kúpaliskách je v ponuke stará "dobrá" klasika: vyprážaný syr, rezeň, langoše,... Aké máte Vy skúsenosti so stravou na kúpaliskách??? Vypýtate si čo chcete? A odmietnete, ak sa Vám jedlo nepozdáva?








































































































































1 komentár:

  1. Moc pěkný článek a hlavně to máš super nafocené:) O Podhájské už jsme toho slyšela mnoho a jen samou schválu, takže náš to s přítelem také hodně láka a tak jsme třeba našli i - http://www.topsleva.cz/slevy/podhajska vcelku levné ubytování a rozhodli se, že v srpnu vyrazíme. No jen doufám, že tam nebude úplně takto narváno jak je na fotkách, protože mám celkem ráda i klid:)

    OdpovedaťOdstrániť