nedeľa 27. mája 2012

Burza kníh v Bratislave :-)

Na burzu kníh som sa tešila odkedy som sa o nej dozvedela. S dcérou čítame veľmi rady, teda knihy do nášho života patria určite. Či už kuchárske, romány, básne, psychologické ale aj odborná literatúra. Burza sa konala v Kultúrnom centre Dunaj (dovtedy som o ňom nevedela) na Nedbalovej 3 v Bratislave, 4.poschodie kultúry a oddychu www.kcdunaj.sk . Ešte som volala kamarátke či som správne. Uvedomila som si totiž, že je to v KC a nie OD Dunaj. Tánička ma usmernila, že stačí ísť zozadu z ulice a ja som sa vytešovala, že som teda správne a žiadny presun nebude nutný. Výťahom som sa vyviezla na 4.poschodie a "rozjímala". Priestory sú staré, teda staršieho dáta, ale rozhodne som sa tam cítila príjemne.


Vstupné bolo dobrovoľné a "nákup" sa mohol začať. Terka dorazila neskôr, ale mala k výberu nekonečne veľa kníh. Medzi ľuďmi bolo veselo a "štebotavo". V priestoroch sa nachádza aj bar, kde máte na výber širokú ponuku nealkoholických či alkoholických nápojov, kávu, čaj, ani som si to všetko nestihla prečítať. Nachádza sa tam dosť stolov, stoličiek, lavíc a vankúšov. Je to obyčajné, ale útulné a pekné :-)


S Terezkou sme si posedeli na terase a prelistovali si knihy, ktoré sme kúpili. Ja knihu Štvornohý humor (sú v nej básne a riekanky pre deti od 6-10 rokov) za 20 centov (pre dcéru mojej kolegyne). Terka si vybrala za 2 eurá "Malú" encyklopédiu spisovateľov sveta. Počasie bolo prekrásne, a tak sa nám aj príjemne oddychovalo.


Zo strechy bol prekrásny výhľad. Druhá fotografia je pohľad z Bratislavského hradu. V strede je na tmavej "streche" akoby biely plagát. A to je terasa KC Dunaj, kde si môžete príjemne posedieť s priateľmi.


Pred burzou som mala ešte čas pokochať sa našimi pamiatkami, tu je časť z nich :-)))































































































2 komentáre:

  1. nooo, vyzera to vazne dobre :-) uz sa tesim na vecer, mali ste krasny den, vidim, ze si rano nezahalala a idem si rychlo precitat dalsie prispevky :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Všetko som si pekne nachystala večer a ráno dala do poriadku :-D Včerajší deň ma celkom "vyšťavil", ale to nevadíííí, pretože som plná dojmov, zážitkov :-) Táni, áno, večer...

      Odstrániť