nedeľa 13. mája 2012

Kuskus so zelenou špargľou a limetkou :-)

Dnešný obed bol vďaka ďaľšej inšpirácii, a to Bibe...

http://biba-mylittleworld.blogspot.com/2012/05/limetkovy-kuskus.html

...no s mäskom ho urobím inokedy ;-)

Zelenú špargľu umyjeme a končeky odrežeme. Dáme chvíľu uvariť do vody. Scedíme (vývar si odložíme). 250g kuskusu nasypeme do misky a zalejeme horúcim špargľovým vývarom asi tak 2-3 cm nad. Prikryjeme tanierom a necháme postáť 10 minút. Potom jemne či podľa chuti osolíme a premiešame.

Špargľu si nakrájame na 2 cm kúsky, opečieme na panvici, pridáme kuskus, premiešame. Pokvapkáme šťavou z 1/2 limetky (znieslo by to aj viac, sme si dokvapkali na tanieri), odstavíme, pridáme cherry pokrájané paradajky, opäť premiešame a podávame. Ja som si dala aj s parmezánom. Bola to jarná dobrotka.

Dobrú chuť :-)






























































4 komentáre:

  1. Zuzko,
    to vypadá náramně! Jen jsem zmatená z chřestu, kdy ho mám loupat. Ve většině receptů se píše "oloupat, odkrojit konce a pak dát vařit". Ale posledně jsem ho oloupala asi málo, protože byl hořký a nedal se ukousnout ;-). Nebo loupat až po uvaření?
    Zuzi, skvěle ti to v kuchyni šlape!
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vivi, ďakujem veľmi pekne. Každá pochvala poteší :-) Noo, takže z "chřestu jsem zmatená občas i já" ;-) Konkrétne túto zelenú špargľu som nečistila, iba umyla a kúsky končekov odkrojila. Vždy sa rozhodujem podľa danej špargle ako vyzerá...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ano, na toot sa tiez chystam, vdaka Bibe :-) uz sa neviem dockat...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem za recept, veľmi som si pochutil.

    OdpovedaťOdstrániť