štvrtok 24. mája 2012

Pohostenie kolegyniam :-)

Už nastal ten deň ochutnania:
http://laskanatanieri.blogspot.com/2012/05/moja-rychla-vecera.html

"Nedávno" som mala narodeniny a v práci sa pri tej príležitosti zvykneme pohostiť drobným občerstvením. Syr s ingredienciami som mala v chladničke naložený teda 12 dní. Včera som zamiesila cesto na cibuľový chlieb...
http://laskanatanieri.blogspot.com/2012/05/cibulovy-chlieb.html

...a ráno som ho dala piecť. A tu je výsledok.


Kolegyniam chutilooooo :-))) aj hermelín, aj chlieb veľmi (inak sú veľmi zlaté, pretože sú to aj také moje "degustátorky" pri mojích novotách).

A k poobedňajšej káve sa patrí aj nejaký dezert si dať, však? Chcela som, aby to bolo osviežujúce, nie moc sladké a podarilo sa. K nápadu ma inšpirovala Martinka http://www.dulce-de-leche-blog.com/2012/05/rebarborovo-kokosova-pena.html , pomer som si upravila a čo to pridala ;-)

250g očistenej rebarbory som udusila so 100g cukru, 1PL medu a 2PL vody. Nechala som vychladnúť. Kokosové mlieko Alnatura 200ml som vymiešala a smotanu na šľahanie 250ml tiež (zvlášť). Keď rebarbora vychladla, pridala som k nej kokosové mlieko a 150g jahôd pokrájaných na štvrtinky. Premiešala a pomaly som pridávala šľahačku. Dala som odstáť do chladničky. Na druhý deň som kúpila 250g kyslú smotanu a zmiešala s rebarborovo-jahodovou "hmotou". Do misiek som nadrobila sušienky (Bebe a celozrnné-karamelové z DM) a striedavo vrstvila s ovocným krémom. Dozdobila som čerstvou jahodou, mätou a celými sušienkami. Ešte som to dala schladiť do chladničky na 40 minút.

Aj dezert dievčatám veľmi chutil. Povedali, že dobré zvyky si mám zachovať a meniny-narodeniny by som mohla mať každý týždeň :-D

Dobrú chuť :-)

























































8 komentárov:

  1. Zuzka, dodatočne všetko najlepšie a najkrajšie k narodeninkám! Pripravila si lákavé a krásne pohostenie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak aj ja sa pridávam a dodatočne všetko naj :)))) aj ja chcem byť tvoja kolegyňa, také pohostenie mňaaam :))))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Biba, ďakujem. V auguste bude ďaľšie (k meninám) ;-)

      Odstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť