štvrtok 31. mája 2012

Štvrtkové popoludnie :-)

Dnes po práci som išla do nemocnice za mojím synovcom Jojkom. Veľmi statočný mladý 6 ročný chlapec :-) , hrali sme kvartetá, samozrejme aj hokejové, pretože Jožko je mimo iného aj veľmi nadšený hokejista.

Po ukončení návštevných hodín som mala v meste na Hodžovom námestí stretnutie s Terkou a jej spolužiačkou Luckou. Kým dievčatá prišli, popíjala som kávu pri fontáne, ktorej kvapky ma neustále osviežovali ;-) S dievčatami som išla na zápis na Štátnu jazykovú školu na anglický jazyk do 1. ročníka od septembra. Vlastne ešte v júni pôjdu na písomné skúšky o postup hneď do druhého ročníka a podľa toho sa rozhodnú.

Keďže Lucia nebýva v BA, "ponáhľala" sa na autobus domov a my s Terkou sme išli "labzovať" do mesta. Pôvodne sme chceli ísť do Bistra St.Germain na Obchodnej, ale bolo plno, tak nabudúce. Urobili sme si prechádzku mestom a po nákupe pár potravín sme si oddýchli v "kavjarni"   http://www.shtoor.sk/  na Štúrovej ulici.


Príjemná útulná kaviareň, v ktorej "úraduje" Ľudovít Štúr a jeho slovenčina ;-) Som prekvapená, že Štúr ovládal niekoľko cudzích jazykov: latinsky, grécky, maďarsky, nemecky, francúzsky, poľsky, rusky, srbochorvátsky a učil sa aj angličtinu a hebrejčinu. Toto si zo školy vôbec nepamätám. V kaviarni je môj veľmi obľúbený luster, ktorého kúpe zatiaľ odolávam, pretože napriek tomu, že je nádherný, myslím, že zároveň aj nepraktický.

Za obrovské plus považujem možnosť objednania si sójového mlieka miesto kravského! Dali sme si kávu, čerstvo vytlačenú pomarančovú a grepovú sťavu a ja som neodolala karamelovému cheescake. Ku káve podávajú "biscotti s bjelou čokoládou a brusňicami": mňam. Na výber sú aj rôzne "sendviče" a šaláty. V kaviarni sa mi páčia aj rôzne štýly nábytku.

Ak pôjdete okolo, určite sa zastavte a pri káve či koláčiku si oddýchnite :-)







































































1 komentár:

  1. Jej, Zuzi, az teraz sa dostavam k tvojim prispevkom, ktore som nestihla vidiet v dobe ich uverejnenia... U Shtoora to mame aj my radi, aj ked vela krat sme tam neboli, ale je tam velmi prijemna domacka atmosfera, a ich kalendar mi visi v kuchyni .-) SU originalni a drzim im palce!
    Prajem pekny den dievcata :)

    OdpovedaťOdstrániť