utorok 15. mája 2012

Špaldové palacinky s tofu :-)

Mala som chuť na niečo sladké - konkrétne nanuk, ale keďže dcéra odmietla mi ho ísť kúpiť a dodala, že je to nezdravé, tak som si sladkosť urobila z toho, čo máme doma ;-)

Špaldové palacinky s tofu som robila už niekoľkokrát, no teraz som použila vločkové mlieko (kúpite v DM, je sladučké) a tofu som ochutila "mojou" novou zamilovanou agávou.


Do mlieka dáme špaldovú múku celozrnnú jemnú a olej (potom už nemusíme olejom potierať panvicu) a poriadne premiešame, aby v cestíčku neboli hrudky. Mne to vyšlo približne 500ml mlieka a 18PL múky. Biele tofu nastrúhame a zmiešame s agáve (kúpite v DM).


Pečieme palacinky a naplníme ich tofu plnkou. Dávnejšie som zvykla tofu vymiešať s vanilkovým smotanovým pudingom, pridať hrozienka, trocha cukru a mňaaaaaam. Tvarohovú plnku som nerobila ani si nepamätám. Plnka z tofu nám veeeeeeeľmi chutí, vyskúšajte aj Vy :-)

Hotové palacinky s tofu som fotila, ale fotky vyzerali všelijako. Samozrejme, že si palacinky môžete urobiť z múky na akú ste zvyknutí, ktorú používate. Ale tofu plnka je len jedna ;-)

Dobrú chuť :-)







































6 komentárov:

  1. fíha, ake zdrave mlsanie a vies ze po tych mojich lasagnach by som si dala daco sladke .-)
    Paci sa mi ten napad s Agave, to tiez odskusam na sladenie! Idem si vygooglit, ci je/nie je to alergen :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Táni, Agáve som si zamilovala. Každý deň po lyžičke odjedám :-D Myslím, že alergén nie je, je 100% rastinného pôvodu a donedávna som si myslela, že je to med. Naozaj odporúčam! :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Obchod so zdravou výživou
    Chceme ukázať, že aj zdravá strava je nielen zdravá ale aj chutná a krásna www.organicshop.sk - super potraviny a zelené potraviny v BIO & RAW kvalite

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Sme chceli pridat informacie kde si viete objednat superfoods na raw smothiess:)popripade by sme mali zaujem o nejaku spolupracu:?)pekny vecer prajeme

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, stránku si idem hneď pozrieť :-) Aj Vám pekný večer. Akú spoluprácu máte na mysli?

      Odstrániť
  5. Ahoj Zuzka!
    Chcem sa Ťa opýtať na ten krém z tofu. Píšeš, že si ho kedysi zvykla vymiešať s vanilkovým smotanovým pudingom. Zaujímalo by ma: dávala si tofu do horúceho pudingu alebo až do vychladnutého? Ďakujem a prajem Ti pekný večer! :-)

    OdpovedaťOdstrániť