nedeľa 29. apríla 2012

Paštéta z kuracej pečene :-)

Paštéty kupujem iba Alnatura, ale už aj tie som dlhšie nejedla. Dávnejšie som chcela vyskúšať - urobiť domácu paštétu a teraz som mala príležitosť (posedenie k mojím narodeninám). A ešte do toho som našla aj ten "správny" recept.

Budeme potrebovať:

400g masla
850g kuracej pečene
čerstvý tymián
1/4 KL nastrúhaného muškatového orecha
3 KL horčičných semienok
4 strúčiky cesnaku
soľ, mleté čierne korenie

 Na panvici roztopíme 25g masla.



Pridáme pečeň a orestujeme.








Tymián umyjeme a necháme na kuchynskej utierke osušiť.








Nastrúhame si 1/4 KL muškátového orecha








V mažiari si "roztlčieme" horčičné semená, pretlačíme cesnak.








 Keď je pečeň udusená, odoberieme ju z panvice a necháme vychladnúť.







 Do výpeku dáma rozpustiť 350g masla.








Pridáme polovicu z pripraveného muškátového orecha, "horčice" a pretlačeného cesnaku.







Pečeň dáme do mixéra, pridáme zvyšok ingrediencií, lístočky tymiánu a roztopené maslo. Vymixujeme.







 Nádobu vystelieme potravinárskou fóliou, vylejeme do nej vymixovanú zmes a urovnáme.









 Navrch poukladáme vetvičky tymiánu.








 Zalejeme zvyšným roztopeným maslom.








 Zabalíme a dáme do chladničky stuhnúť.









Podávame napr. s brusnicovým "džemom".

Dobrú chuť :-)































2 komentáre:

  1. Ďakujem, Táni, s babami sme sa v robote olizovali, naozaj všetky ingrediencie sadli ako ... Dnes sme ju ešte raňajkovali, k tomu som zohriala v rúre tie rohlíčky, mňam. A rozprávali sme sa, že kto má rád si môže do nej pridať brusnice či posekané mandle :-))) V pôvodnom recepte je uvedené 12 PL brandy, ale to som nedala. Po pravde si to s ním ani neviem predstaviť... (ale môže byť fajn)

    OdpovedaťOdstrániť