piatok, 6. apríla 2012

Veľkonočný "vegánsky" baránok .-)






Keďže som chcela, aby tohto barančeka jedla aj moja dcéra, určité ingrediencie som zamenila. Na chuti to samozrejme neubralo a ešte som sa s týmto fotoreceptom stihla zapojiť do súťaže













https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10150715024521092&set=a.10150690725536092.415195.353052176091&type=1&theater

Na barančeka potrebujeme:
150g Flory
0,5l sójoveho mlieka
42g čerstvého droždia
0,5 KL soli
1,5dl cukru
880g hladkej múky
2 bal. šafránu
hrozienka

Mlieko zahrejeme v kastróliku aj s margarínom a pridáme rozdrobené droždie (necháme kvások chviľu odpočívať). V miske zmiešame 1PL mlieka so šafránom a trochou cukru. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, kvások a šafránovú "zmes". Cesto vymiesime pokiaľ nebude hladké. Necháme kysnúť prikryté utierkou 30 minút.


Potom vyberieme na pracovnú plochu, premiesime na bochník a rozvaľkáme. Vykrajujeme alebo modelujeme tvary, aby nám vznikol baranček (ja som vykrajovala, "formičiek" mám dosť). Dozdobíme hrozienkami a potrieme sójovým mliekom, ktoré sme rozmiešali s vodou.


Ešte necháme kysnúť 20 minút. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 225-250°C asi 10 minút (treba sledovať). Zo zvyšného cesta môžme urobiť vianočky (zo štyroch pletencov).

Dobrú chuť :-)












Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára