sobota 24. marca 2012

Domáce cestoviny so špaldovou múkou :-)

Zajtra idem po týždni vrátiť požičaný strojček na cestoviny, tak som ho ešte rýchlo využila a urobila si cestoviny do zásoby (do mrazničky). Nie veľa, ale predsa. Nemám problém cesto nakrájať ručne, ale cez strojček sú úhľadnejšie.


Do misy dáme 90g špaldovej múky, 160g hladkej múky, 5 žĺtok (bielka nevyhadzujte, urobte si výborný dezert Pavlova - mne sa už pečie ;-) ), 1 detskú PL soli a 3PL olivového oleja. Po ručnom asi 5-10 minútovom premiesení, cesto prikryjeme utierkou a necháme odstáť asi 30 minút.


Môj bochníček som so rozdelila na 3 kusy. Kus si mierne roztlačte s rukou, strojček nastavte na 7. Plát zložte a ešte raz ho dajte cez strojček na 6. Plát už neskladajte a cez 5 ho dajte posledný krát.


Na strojček dáme nástavec a "vsúvame" pláty. Cestoviny jemne pomúčime, aby sa nám nezlepili.
Takto cestoviny môžte dať do mrazničky a v prípade potreby vybrať a uvariť (nerozmrazujte, dajte hneď do vriacej vody).


Cestoviny vľavo som dala do vhodnej nádoby do mrazničky a tie vľavo sú už uvarené.

Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára