Zapekaný - pečený chlebík som prvýkrát jedla na Veľkú noc minulý rok. Grilovali sme, varili guláš a jedli a pili a jedli a pili :-D Neuveriteľne mi chutil, nám všetkým. Recept mám od Andrejky a chvíľu som si myslela, že je domáci. No potom mi prezradila ako si ho upiecť. Čerstvý chlieb nakrájame na krajce, ale neprekrojíme! a dáme do mrazničky.
Takto ho máme kedykoľvek po ruke. Maslo vyšľaháme s vegetou a môžme pridať aj čerstvé bylinky (pažítku, petržlenovú vňať alebo podľa chuti každého), cesnak.
Opatrne "poodsúvame" krajce a natrieme na ne nátierku (po celej ploche). Pečieme pri 100 - 150° 1 - 1,5 hodinu. Vyberieme a podávame ešte teplý. Dobrú chuť :-)
Genialne veci su vzdy jednoduche. Tento recept je toho dokazom.
OdpovedaťOdstrániťJa keď som ho jedla prvýkrát (robila ho kamarátka, od ktorej vlastne recept aj mám)som úplne stonala blahom. Má v tom už väčšiu prax a bol naozaj vynikajúci :)
OdpovedaťOdstrániť