štvrtok 22. marca 2012

Pečená cvikla, zelenina a zemiaky :-)


Cvikla je úúúžasnááá potravina, som rada, že s dcérou ju máme veľmi rady! Vôbec ju netreba soliť (tak ako väčšinu ďaľších potravín), zasýti a osvieži a ešte je aj zdravá. Priatelia, určite je zaraďte do svojho jedálneho lístka :)
http://prirodne.blogspot.com/2008/08/cervena-repa-unikatne-ucinky.html

Uvarenú cviklu (2 väčšie) očistíme a nakrájame na plátky. V mažiari rozdrvíme čerstvý rozmarín a olivovým olejom a namarinujeme cviklu, necháme postáť.


Predvarené zemiaky dáme so surovou mrkvou a petržlenom piecť do rúry. Dnes sme mali zeleniny pomenej, sústredili sme sa na cviklu ;-)


Cviklu pred pečením môžme posypať aj inými bylinkami (napr.tymiánom). Najprv ju pečieme prikrytú alobalom pri 180°C asi 30 minút, potom alobal odkryjeme a pečieme ešte asi 10 minút (ale nemusíme).


Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára