nedeľa 15. apríla 2012

Medvedí cesnak :-)

Medvedí cesnak som naposledy jedla ako dieťa, keď sme boli v prírode opekať a strýko mi ponúkol chlieb s maslom a medvedím cesnakom. Chutilo mi to, no odvtedy som ho nejedla. Mám rada zdravé suroviny a ešte keď ich aj sama príroda ponúka, tak sme sa včera vybrali do lesa si medvedí cesnak natrhať a potom doma z neho niečo ukuchtiť.

http://www.liecbabylinkami.euweb.cz/cesnak.htm


Po zbere sme zašli do obchodu čo to nakúpiť a domov, pretože som bola už hladná :-D Kým som pripravila hlavné jedlo, trocha som sa zasítila slnečnicovou kockou s bryndzou a "vňaťou" z medvedieho cesnaku: mňam! (zjedla som ich tri ;-) )

Mám veľmi rada panenku (hoci často ju nekonzumujem), sušené paradajky, parmezán, tak som si povedala, že to spolu skombinujem. Polovicu panenky som si "naložila" s medvedím cesnakom do mrazničky a druhú polovicu som nakrojila na rezeň. Na plát som poukladala listy medvedieho cesnaku, sušené paradajky a hoblinky parmezámu. Zvinula som do rolády (zachytila som neskôr aj špáradlami, pretože rolka sa začala rozpadávať) a na panvici opiekla z každej strany na olivovom oleji a mierne aj podusila pod pokrievkou.


Hotovú roládu som odložila do kastrólika a na panvicu som k výpeku priliala asi 1,5dl smotany na šľahanie, premiešala, pridala som medvedí cesnak, premiešala a zmes som naliala do nádoby a vymixovala. Vyliala som ju naspäť do panvice a nechala trocha zredukovať.

Medzitým som si opiekla varené zemiaky, roládu nakrájala na plátky. Naservírovala som si to na tanier a do sýtosti som sa najedla.

Dobrú chuť :-)















































































5 komentárov:

  1. paradna kombinacia - paradajky, cesnacik a parmezan .-) mnam

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ...krásna roládka, nechal som sa inšpirovať, podobný recept čoskoro u mňa :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. idem dnes do toho...vsetky ingre.mam
    pekny den Zuzi

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To sa teším, prajem nech sa všetko vydarí :-) V nedeľu ideme na medvedí cesnak opäť, tentokrát do Rusoveckého parku - lesa a uvariť by som z neho chcela: "krémovú" polievku; "špenát"; pesto a možno aj nejaký slaný koláč. Ale myslím si, že najlepší je len tak na chlieb :)

    OdpovedaťOdstrániť