sobota 24. marca 2012

Halloweenske prstíky :-)

Moja dcéra od septembra navštevuje strednú školu, a keď prišla domov, že budú mať na Halloween party, povedala som si, že musím napiecť niečo, čo bude "kul" (cool). Hľadala som - pátrala a našla som tento recept. Vlastne recept nie, iba foto, tak som si ho musela "vymyslieť". Potrebujete linecké cesto, červenú marmeládu, mandle. Keď ráno dcéra prsty zbadala, zhnusene sa odtiahla (ešte mala zalepené oči, tak ju to vystrašilo :-D ) a to bolo znamenie, že to splnilo svoj účel! V škole sa znechutene odhodlávali ochutnať a nakoniec prsty nevydržali ani do obednej party. O 10 hod. mi dcéra telefonovala, že všetko sa zjedlo! A bolo toho viac ako na fotografii. A čo to znamená? Že o rok pečiem minimálne z dvojitej dávky :-DDD


Z lineckého cesta (priznávam sa, že som si kúpila) si nakrájame takéto obdĺžníčky. Tvarujeme z nich prsty, na miesto nechtu dáme - zatlačíme polovicu mandle a uložíme na plech vyložený alobalom.


Urobíme jemné zárezy a dáme piecť do vyhriatej rúry.


Po upečení necháme chvíľočku vychladnúť, mandle opatrne poolupujeme, natrieme marmeládou a prilepíme naspäť. Taktiež aj konce prstov. A môžme servírovať.


Dobrú chuť :-)



2 komentáre:

  1. Môžem sa spítať ako sa robia tie nechty na tom palci :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pritisneš polovicu mandle pred upečením a po upečení opatrne odlupneš, natrieš marmeládu a "nalepíš" necht ;-)

      Odstrániť