pondelok 19. marca 2012

O MNE :-)

Byť matkou je úžasné, hoci veľakrát "bolestivé". Ale vždy si poviem, pokiaľ nie je horšie, je dobre :-D a nemenila by som! Svoju dcéru milujem :-*
Som single, hoci sa nebránim mať partnera. Ale...využila som snáď všetky formy zoznámenia sa a stále nič. Inzeráty, internet, schôdzky na slepo,...no to je už iná téma a verte mi, zabavili by ste sa poriadne ;-) . Nuž čo, ľudia sme rôzni :-D Nie som z toho vôbec nešťastná, práve naopak: vychutnávam si život ako sa len dá. S "lovkyňami a lovcami" z klubu Lovenie.sk (iba pre single) podnikáme rôzne výlety, stretnutia, akcie,...
Zbožňujem smiech. V práci sa s kolegyňami denno-denne nasmejeme a je to úžasné! Chodiť do práce s radosťou, aj keď vieme, že nás tam čaká robota :-DDD
Zbožňujem dážď...................
V minulosti mi mama "vyčítala", že varím akurát. Prišli na návštevu, každý mal svoju porciu a ešte aj čo to na priloženie, ale viac nie. Bola som rada, že sa zjedlo čo bolo navarené a nič nevyhodilo. (Si nemyslite, že mali malé porcie alebo odomňa odchádzali hladní, to nie.) Zastávam názor, že človek by sa nemal zbytočne prejedať, hoci je mi jasné, že niekedy sa to proste nedá :(  Dnes mi dáva za pravdu a tiež zbytočne veľa nevarí.
Veľmi rada sledujem relácie o varení či pečení. Vzhľadom k tomu, že televíziu nemáme, podarí sa mi to vtedy, keď sme u rodičov. Zapisujeme a potom skúšame :-) Ale...nemám rada, keď v reláciách o varení chodia prstami do mís alebo lyžicou (1x je v poriadku, ale keď oblízanú lyžicu znova namočia do krému či podobne, ach jaaaj), lietajú im nad jedlom dlhé vlasy, zakašlú, kýchnu, vysmrkajú sa a ruky si neumyjú, atď. Toto naozaj nemusím a vie ma to riadne "rozčertiť".
Veľmi rada listujem v kuchárskych knihách. Mám ich dosť, no ešte stále nie veľa :D Veľmi sa mi páči, ak je fotografiami zdokumentovaný aj technologický postup. Keď prídem na to, ako tu na blogu mám vytvoriť nejaké "okienko" pre tipy, určite sa s Vami podelím o kuchárske knihy z mojej knižnice ;-)
Mám veľmi rada nemecký jazyk. Nemčinu som sa učila od škôlky, na ZŠ, na Hotelovej škole, na ďaľšej SŠ cestovného ruchu a 5 rokov som navštevovala aj jazykovú školu na Palisádach. Ale prax je prax. Skôr ako vypustím slovo z úst, rozmýšľam, či je gramaticky správne (na to si potrpím) a potom to snáď vyzerá, že po nemecky ani neviem :DDD Ale snáď sa k nemčine ešte niekedy vrátim. Teraz si ju "opakujem" so synovcom.
Nemám rada faloš, pretvárku, nadradenosť, ubližovanie a tiež sa mi nepáči, keď niekto nemá rovnaký meter na každého. Život je krásny, tak ho žime.
A teraz k môjmu blogu: recepty sú prevažne pre 2 osoby (keďže varím pre seba a dcéru). Väčšinou sú pokrmy vegetariánske či vegánske, ale nepohrdnem aj dobrým mäsom či rybou. Som za jednoduchšie jedlá, nie prekombinované. Ak Vás nejakým pokrmom inšpirujem, navaríte či napečiete si a bude Vám chutiť, budem sa veľmi tešiť.

Do zjedenia, priatelia :-)

2 komentáre: